Van kranten tot tijdschriften tot internet, verkoop en reclame zorgen voor briljante designerdetails, maar wat verkoopt een geweldige advertentie? Bij het bladeren door een onlangs verschenen tijdschrift vond ik iets interessants. De meest effectieve advertenties hadden ruimte om zich heen.

Gezien het feit dat ik over het algemeen een kamer of een pagina kan vullen met meer dan de meeste mensen erin willen, heb ik de pagina’s serieus bekeken om te zien waarom ze zo effectief waren. Het waren alle zeven belangrijke details die de lezer een duidelijk idee gaven van wat het Direct Sales product was.

1. Duidelijk – gedurfde koppen. De koppen waren duidelijk en beknopt; niet dramatisch of grandioos, gewoon duidelijk en gedurfd.

2. Specifieke waarde of doel voor behoefte. De pagina beschreef in detail wat de waarde van het bezit van het product was.

3. Dynamische fotografie. Een foto met het beste zicht op het item dat wordt verkocht, niet alleen een uitgelichte uitstraling, maar ook een gedetailleerd beeld van het onderwerp.

4. Locatie en contactgegevens. Er wordt een website, e-mailadres of fysiek adres verstrekt om contact op te nemen met de verkoper voor het product of om meer informatie te verkrijgen.

5. Een merk of logo. Elk van deze advertenties biedt een soort specifiek merk of logo dat het bedrijf identificeert, zo niet het product, met kwaliteitsinformatie.

6. Een lijst met deugden. Op de advertentiepagina staan lijsten met kwaliteiten of eigenschappen waardoor dit product opvalt.

7. Disclaimer, copyright en eigendomsinformatie. Meestal te vinden in de kleinste beschikbare lettertjes, deze informatie bevindt zich ofwel onderaan of rechtsonder op de pagina.

Ruimte rond de foto, rond het item en rond elk van de hierboven vermelde details van de advertentie definieert de pagina. De ruimte trekt je aandacht en trekt je aandacht naar specifieke details van de pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *