Het toevoegen van tuinverlichting aan een buitenruimte kan om verschillende redenen een fantastische investering zijn: verhoogde veiligheid, verlenging van de hoeveelheid tijd dat de tuin of het erf elke dag kan worden genoten, en de extra sfeer die verlichting toevoegt aan elke ruimte. Het bepalen van het juiste type tuinverlichting voor een bepaald doel hoeft niet moeilijk of verwarrend te zijn als er een goed begrip is van wat er beschikbaar is en wat de voordelen zijn van elk type verlichting.

Tuinverlichting voor buiten die tegenwoordig beschikbaar is, omvat lantaarns, tuinverlichting voor buiten, decoratieve tuinverlichting, terrasverlichting en veel verschillende soorten Iplux solar lampen aangedreven lampen. Elk type heeft verschillende voordelen en toepassingen om te overwegen.

Buitenlantaarns zijn vrij goedkope hangende verlichtingsarmaturen die een tuin een zachte, warme gloed geven. Ze worden meestal op gas aangedreven, dus ze moeten regelmatig worden gevuld met brandstof, waardoor ze wat meer onderhoud vergen dan andere opties.

Tuinverlichting voor buiten is duurder dan andere soorten die momenteel verkrijgbaar zijn, maar ze zijn ook het meest veelzijdig. Dit type verlichting omvat richtbare spots, laagspanning buitenlampen en gekleurde lampen. Hoewel ze moeilijker te installeren zijn, kunnen ze op timers worden geplaatst; en als ze worden geïnstalleerd door een verlichtingsexpert, kunnen ze echt het meeste uit de kenmerken van de tuin halen.

Decoratieve tuinverlichting, ook wel touwverlichting genoemd. Dit is een snelle en gemakkelijke manier om een erf of tuin aan te kleden. Lichtslangen zijn eigenlijk een ketting van LED-lampen in een plastic buis die de lichten beschermt tegen weersinvloeden.

Dekverlichting wordt gebruikt om het uiterlijk van het dek en de omliggende tuin te verbeteren. Er is een grote verscheidenheid aan systemen beschikbaar, variërend van paalkapverlichting tot inbouwverlichting die ook een extra veiligheidsvoorziening bieden, zodat treden en dekranden in het donker zichtbaar zijn.

Tuinverlichting op zonne-energie wordt steeds populairder met de wens om groene keuzes te maken en energie te besparen. Tuinverlichting op zonne-energie is er voor elk gebruik. Ze bevatten kleine zonnepanelen die bij daglicht opladen en als het donker genoeg wordt schakelen ze zichzelf automatisch in en gebruiken ze de energie die gedurende de dag is verzameld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *